Skip to main content

Over ons

Hou je van dansen, muziek maken, rappen of digital arts? Dat kan bij Studio15, een plek voor jongeren van 12 tot 30 jaar! Hier ontdek je jouw talent, werk je aan je skills en leer je nieuwe mensen kennen.

  • Studio’s met mix- en opnameapparatuur
  • Oefenruimtes voor bands en dj’s
  • Dansstudio met spiegels
  • Artlab voor foto, video, kunst en meer
  • Workshops & masterclasses
  • Creatieve coaches en jongerenwerkers
  • Chillplek voor jou en je vrienden

Kom langs! De deur staat voor je open en het is helemaal gratis.


Gratis activiteiten

Wil je in korte tijd veel leren? Dan kun je bij ons workshops en masterclass volgen van onze coaches of professionals uit de muziek-, dans-, theater- of kunstwereld. Deze activiteiten zijn altijd gratis. Of doe mee aan een project, waarbij je met andere jongeren toewerkt naar een einddoel of eindproduct. Bijvoorbeeld een theatervoorstelling, een eigen nummer, een muziek- of dansshow of je eigen feestje!

Gratis faciliteiten

Bij Studio15 maak je gratis gebruik van verschillende oefenruimtes. Ook is er een podium, waar je jouw talent met de wereld kan delen. In Enschede werken we samen met Metropool voor gebruik van de studio’s, het podium en het Muziekcafé. In Oldenzaal zijn we één van de partners in het sociaal-cultureel centrum Willemien. In Almelo beschikken we over een eigen pand waar je alle faciliteiten vindt.

Gratis coaching

Bij Studio15 worden geen lessen gegeven. Wel bieden we een plek waar jij zo vaak als je wilt kunt oefenen. Er lopen coaches rond die je op weg helpen, tips geven en vragen beantwoorden. Voor lessen verwijzen we je graag door naar Kaliber Kunstenschool of een van de andere dansscholen in de buurt. Is er thuis niet genoeg geld om de lessen te betalen? Misschien kom je in aanmerking voor een subsidie van het Jeugd Cultuur Fonds. Wij denken met je mee!

Een unieke combinatie van kunst, cultuur en jongerenwerk

Studio15 is een samenwerking tussen Kaliber Kunstenschool en verschillende maatschappelijke organisaties (Avedan in Almelo, Alifa in Enschede en Impuls in Oldenzaal). Naast creatieve coaches zijn er ook jongerenwerkers bij Studio15. Zij zorgen ervoor dat jij je thuis voelt bij Studio15. Dat je je verhaal kwijt kunt als het even wat minder gaat, en helpen je met nieuwe vrienden maken als je nog niemand kent. Maak gerust een afspraak, dan krijg je een rondleiding!

Ben je enthousiast geworden en wil je een kijkje nemen? Je kunt er gewoon binnenlopen. Er is altijd iemand aanwezig die je wegwijs maakt en je verder kan helpen. Of meld je via het contactformulier aan voor een rondleiding!